×
Antti Syrjälä
1 oppitunti
Luokka-aste
1.-6. luokka
Oppiaineet
IT
Hakusanat
pilvipalvelut onedrive google drive word power point

Lisämateriaali - Projekti pilvipalvelussa 1

Projektin aiheena on tehdä Power Point -esitelmä jostain valtiosta.

Esimerkki 1: Opettaja luo omalle Onedrivelleen palautuskansion, jonka hän jakaa oppilailleen. Oppilaat kirjautuvat Onedriveen, menevät jaettuun kansioon ja avaavat sinne tiedoston omaa työtään varten. 

Esimerkki 2: Oppilaat kirjautuvat One driveen, avaavat hakemiston ja luovat sinne tiedoston. Kun työ on valmis, tiedosto jaetaan eteenpäin opettajalle. 

 

 

Kirjaudu sisään Onedriveen ja luo Power Point -tiedosto. Nimeä tiedosto aiheesi mukaan ja jaa se opettajallesi, jollette ole sopineet muuta.

Etsi aiheestasi tietoa. Löydät aiheestasi varmasti paljon tietoa hakukonetta (esim. Google) käyttämällä.
Älä käytä pelkkää Wikipediaa. Löydät valtioista tietoa esimerkiksi Suomen ulkoministeriön sivuilta tai CIA World Factbookista (englanninkielinen).

Esitelmästäsi tulisi löytyä vähintään seuraavat asiat:

  • Maan lippu ja kartta.
  • Pääkaupunki, väkiluku, valtiomuoto, viralliset kielet ja suurimmat uskonnot sekä maan valuutta.
  • Tietoa maan historiasta.
  • Tietoa maan ilmastosta, kasvillisuudesta ja maantieteestä.
  • Tietoa maan luonnonvaroista ja elinkeinoista.

Ole luova. Esimerkiksi maan kansallislaulu tai lyhyet videopätkät maan luonnosta tai historiasta elävöittävät esitystäsi! 
Muista, että saat käyttää vain materiaalia, jota ei ole suojattu tekijänoikeuksilla. Löydät käyttöösi sallittua materiaalia käyttämällä esimerkiksi CCsearchia tai säätämällä Google-hakukoneesta käyttöoikeudet esimerkiksi asentoon "saa käyttää uudelleen ei-kaupallisesti". 

 

Älä kirjoita liikaa tekstiä yhdelle Power Point -sivulle. Esityksestä ja esitelmästä tulee vaikea seurattava, jos Power Pointin sivut ovat täynnä asiaa.

Voit käyttää tätä Power Pointia mallina esityksesi rakenteelle. 

Kirjoita esitelmäsi viimeiselle sivulle lähdeluettelo linkkeineen. Eli kerrot, mistä olet tietosi/kuvasi/videosi saanut. Koska nettisivujen sisältö vaihtelee, niin kirjoita lähdeluetteloon myös päivämäärä, milloin olet nettisivuja käyttänyt.

Harjoittele esitelmäsi pitämistä ja muista, että hyvä esitelmöitsijä ei pelkästään lue suoraan Power Pointilta tekstiä, vaan kykenee kertomaan esitystä laajemmin aiheesta yleisölle.

 

 

 

Oppilaiden teknologiataitokartta pohjautuu