×
Antti Syrjälä
2 oppituntia
Luokka-aste
1.-6. luokka
Oppiaineet
IT
Hakusanat
ipad oma ipadin peruskäyttö

4-5lk - Teen vihreä tausta -videon iPadilla

Leikkeen taustan muuttaminen iMoviessa

iMovien vihreä tausta -tehosteella voit asettaa videoleikkeen taustavideoleikkeen, valokuvan tai muun kuvan päälle. Tallenna ensin kohde vihreän tai sinisen taustan edessä. Lisää seuraavaksi tämä leike iMovien aikajanalla taustaleikkeen päälle. Käytä lopuksi iMovien vihreä tausta -tehostetta, jotta taustaleike näkyy kohteen takana. 

Videon tallentaminen vihreän tai sinisen taustan edessä

Tallenna video iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai jollakin muulla kameralla vihreän tai sinisen taustan edessä. Jos videon kohde on vihreä tai kohteella on päällään vihreät vaatteet, kuvaa sinisen taustan edessä. Jos videon kohde on sininen tai kohteella on päällään siniset vaatteet, kuvaa vihreän taustan edessä.

 


iMovien vihreä tausta -tehosteen käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

  1. Kun projektisi on auki, lisää taustavideoleike tai -kuva aikajanalle.
  2. Vieritä aikajanaa niin, että toistopaikka (valkoinen viiva) on taustaleikkeen päällä.
  3. Napauta Lisää media -painiketta , sitten jotakin luettelon kategoriaa ja lopuksi vihreä tausta -leikettä valitaksesi sen.
  4. Napauta Lisää-painiketta  ja sitten Vihreä/sininen tausta. Vihreä tausta -leike lisätään aikajanalle taustaleikkeen päälle.
  5. Napauta katseluikkunassa Automaattinen, jos haluat, että leikkeestä poistetaan vihreä tai sininen automaattisesti. Voit myös napauttaa katseluikkunassa olevassa leikkeessä väriä, jonka haluat poistaa.
  6. Rajaa ja siirrä taustavideoleikettä niin, että siitä tulee vihreä tausta -leikkeen pituinen. Koska leikkeet on yhdistetty, kaksi leikettä liikkuvat yhdessä, kun järjestelet leikkeet aikajanalla.

Vihreä tausta -tehosteen säätäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kun olet lisännyt vihreä tausta -tehosteen, voit tehdä säätöjä. Napauta vihreä tausta -leikettä, jota haluat säätää aikajanalla, ja tee sitten säätöjä vihreä tausta -säätimillä:

  • Jos haluat muuttaa vihreä tausta -leikkeestä poistettavan vihreän tai sinisen määrää, napauta Säädä-painiketta ja vedä sitten Voimakkuus-liukusäädintä vasemmalle tai oikealle
  • Jos haluat rajata Vihreä tausta -leikkeen osia, napauta Maski-painiketta ja vedä sitten kulmia

 

Millaisissa projekteissa käyttäisin vihreää taustaa?

 

Ohjevideo aiheeseen (IlonaIT)

 

Oppilaiden teknologiataitokartta pohjautuu