×

Tämä on käyttäjän Marko Mäenpää suunnitelma. Osa kurssia Opettajien TVT-taidot - Oppimisprossityökalut.YHTEISEN ESITYKSEN TUOTTAMINEN O365:SSA

 1. Jokainen työhön osallistuja avaa Edison-työpöydältä OneDrive-sovelluksen, joka löytyy joko työpöydältä tai vasemman yläkulman neljän laatikon kuvkkeen alasvetovalikosta (kts. kuva alla).  A-vaihtoehto (esityksen tuottaminen ryhmässä opettajan jakamaan yhteiseen kansioon):
 2. Mikäli ryhmällä on yhteinen (opettajan oppilaille jakama) kansio, menevät kaikki tuohon kansioon ja siellä opettajan määrittelemään alikansioon
 3. Yksi ryhmän jäsenistä tekee ko. kansioon uuden PowerPoint-esityksen (kts. kuva alla). 4. PowerPoint-esityksen tehnyt henkilö nimeää sen muille ryhmän jäsenille tunnistettavalla nimellä (kts. kuva alla). 5. Muut ryhmän jäsenet päivittävät selaimensa saadakseen tiedoston näkyviin kansiossa ja avaavat luodun PowerPoint-esityksen selaimessa (kts. kuvat alla) ja voivat tämän jälkeen alkaa muokata tiedostoa. Koska tiedosto päivittyy aina pienellä viiveellä muille käyttäjille, ihan samaa kohtaa ei useamman käyttäjän kannata muokata.

  B-vaihtoehto (esityksen tuottaminen yhdessä oppilaan omaan kansioon):
 6. Ryhmän yksi oppilas voi myös luoda PowerPoint-esityksen mihin tahansa omaan O365-kansioonsa (kts. ohjeiden kohta 3).
 7. Kun tiedosto on luotu, oppilas nimeää sen ja avaa tämän jälkeen jakoikkunan Jaa-painikkeesta (kts. kuva alla). 8. Jakoikkunassa valitse kohta "Kutsu henkilöitä" ja kirjoita muiden ryhmäläisten nimien alut yksi kerrallaan ja valitse henkilöt alasvetovalikosta. Kun olet valinnut kaikki ryhmän jäsenet, tarkasta vielä, että oikeanpuoleisessa palkissa on valintana "Voi muokata" ja paina "Jaa"-nappia laatikon alanurkassa. 9. Ryhmän muut jäsenet menevät O365:n sähköpostiin (kts. kuva alla). 10. Sähköpostista avataan kutsujalta tullut sähköposti, josta löytyy linkki (kts. kuva alla). Linkkiä painamalla pääsee suoraan muokkaamaan Word-tiedostoa.

 11. Nyt PowerPoint-esitys on valmis yhdessä muokattavaksi. Oikeassa yläkulmassa näkyy, ketkä kaikki muokkaavat tiedostoa (kts. kuva). Jokaisella muokkaajalla on oma värinsä. Alla vielä kuvassa muistutuksia, miten yhdessä kannattaa työskennellä.

   Täältä linkistä löydät lisäohjeita tiedoston jakamiseen O365:ssa

Hämeenlinnan opetustoimessa tehty selkeä opetusvideo Google Driven tiedoston jakamisesta ja yhteiskäytöstä

Tässä suomenkielisiä vinkkejä ja englanninkielinen video Google Driven vastaavaan käyttöön

Video-ohje: