×
Janne Korsimo
Kurssi: Opentunti
1 oppitunti
Luokka-aste
Muu
Oppiaineet
PRO
Hakusanat
opentunti oppitunti suunnittelutyökalu

Opentunnin esittely

 Yleinen esittelyvideo (n. 2 min)

 Toimintojen esittely (n. 2min)

Osaamiskartan esittely (n. 6min)

Tulossa

Vuosikellotoiminto, ks esittely

 

Kiinnostaako Opentunti?

Opentunti voidaan koulu/kuntakohtaisesti käyttöön siten, että erillisiä tunnuksia ei tarvita. Opentunti tukee monia eri tapoja. Ota yhteyttä sähköpostilla janne@opentuntiry.fi tai soita 044-4333560. Mietitään teidän koululle tai kunnalle sopivin vaihtoehto.

Miksi Opentunti?

  1. Opettajan oma arki helpottuu sähköistyvässä maailmassa. Opentunti tarjoaa mahdollisuuden kerätä opetuskokonaisuuksia helposti hallittavaan yhteen paikkaan. Omat materiaalit, linkit ja internetissä oleva tieto, maksuttomat ja maksulliset sähköset opetuspalvelut ja materiaalit voidaan yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi opettajan pedagogisten muistiinpanojen ja ideoiden kanssa. Opentunti jättää opettajalle kuitenkin pedagogisen vapauden käyttää teknologiaa tarkoituksen mukaisesti. Opentunti ei erityisesti kannusta teknologiseen opettamiseen tai oppimiseen. Hyvä opetuskäytäntö ei välttämättä sisällä teknologiaa. Opetusteknologian käyttöä ei myöskään suljeta pois
  2. Arjesta joukkovoimaa. Jakamisen prosessi siis käännetään siten, että ideoiden leviämiseen ei tarvita erillisiä alustoja, vaan opettajan itselleen tekemä suunnittelutyö tai muu pedagoginen työ on hänen halutessaan automaattisesti muiden tavoitettavissa. Opentunnin avulla hyvät opetuskäytännöt ja -menetelmät leviävät arjesta välittömästi muiden opettajien käyttöön. Ajatuksena on, että kanssaopettajien jakamat tuntisuunnitelmat ja ideat madaltavat kynnystä uusien opetustapojen kokeiluun. Haluamme vaikuttaa siihen, että sinä aikana, jonka opettaja suunnittelee opetustaan, hänellä olisi käytössään maksimaalinen kollegojen tuki ympäri maata. Haluamme tarjota järjestelmän, jolla yhteistyö tulee luonnolliseksi osaksi arkea yli koulu ja kuntarajojen.
  3. Koulun ja muun yhteiskunnan yhteistyö. Tavoitteena on tarjota opentunnin suunnittelutyökalua myös yritysten, seurojen, yhdistysten ja muiden yhteisöjen käyttöön. Suomessa on monia yrityksiä ja yhteisöjä, joilla on valmiita opetuskäytäntöjä ja materiaaleja kouluille. Jos nämä kirjataan opentuntiin helposti löydettäviksi ja eri kouluasteille suunnatuiksi kokonaisuuksiksi, joita opettajan on helppo hyödyntää, edistetään samalla koulun ja muun yhteiskunnan yhteistyötä. Meidän tavoitteena on tarjota opentunti myös Suomen normaalikoulujen käyttöön, jossa opettajaksi opiskelevat auskultantit kirjaisivat tuntisuunnitelmansa Opentuntiin kaikkien työssä olevien opettajien hyödynnettäväksi. Näin opettajainkoulutuslaitoksen uudet pedagogiset ajatukset leviäisivät suoraviivaisesti heti koulujen arkeen kokeiltavaksi

Lisää tietoa Opentunnin tarinasta osoitteessa http://opentuntiry.fi/ 

 

 

Opentunti on opettajien käyttöön kehitetty suunnittelutyökalu, joka mahdollistaa suunnitelmien avoimuuden sekä oppilaille että opettajille. Arkityötä helpottava työkalu antaa opettajalle mahdollisuuden jakaa työssään kirjaamia suunnitelmia samasta järjestelmästä, jolla hän suunnitelman tekee. Muun muassa Wilman lukujärjestys on integroitu Opentuntiin ja lukujärjestys voi toimia suunnittelun pohjana.

Opentunnin osaamiskarttajärjestelmä mahdollistaa osaamisen kehittämisen suunnitelmallisesti. Kunta voi luoda tai kopioida muiden kuntien osaamiskarttoja eri aihealueisiin ja saada tietoa oppilaiden tai opettajien osaamisesta yhteenvetoraporttien avulla. Osaamiskarttoja voi tehdä myös oppiaineisiin. Osaamiskartat sisältävät itsearvioitavia osaamismerkkejä.

Opentuntiin voidaan koota kunnan kaikkien eri teemojen vuosikellot yhdeksi helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Kunta voi ottaa myös mallia muiden kuntien vuosikelloista.

Ajankohtaista tietoa Opentunnista saat osoitteesta www.facebook.com/opentunti

Jos olet kiinnostunut Opentunnin käyttöönotosta koko kunnassa, ota yhteyttä Janne Korsimoon, janne@opentunti.fi , 044-4333560

Opentuntijärjestelmän käyttö ja käyttöönotto on maksutonta ja voit käyttää Opentunti heti Mpass kirjautumisella.

Tervetuloa mukaan luomaan maailman parhaista opettajista maailman paras opettajayhteisö.