×
Janne Korsimo
Kurssi: Aamunavauksia
1 oppitunti
Luokka-aste
7.-9. luokka
Oppiaineet
Hakusanat
aamun yhteisöllisyys

Yhdessä omana itsenään

Yhdessä omana itsenään

Mediassa kuulee usein puhuttavan yhteisöllisyydestä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nostaa yhteisöllisyyden "kärkihankkeiden" joukkoon.

Mitä se sitten oikein tarkoittaa käytännössä? En itse osaa oikein selittää, mutta Maunun tukioppilaat ovat sen kuvanneet loistavasti. He osallistuivat Elan ja Robinin haastmaan KiVa-koulu kilpailuun.

Tukiopilaiden Kilpailutyön otsikko on "Yhdessä omana itsenään".

Ennen tukioppilaiden kuvausta kerron muutaman esimerkin viime viikosta, jotka liittyvät yhteisöllisyyteen

  1. Ke ja Pe järjestelyt oppilaiden kanssa
  2. To kokous
  3. Su puutalkoot

Tässä ote oppilaiden kilpailutyöstä

"Yhdessä omana itsenään"

Yhteishenkemme on loistava. Yhdessä kaikki ennaltaehkäisevät kiusaamista tai puuttuvat oitis kiusaamistapauksiin. Kiusaamista ei hyväksytä missään muodossa, ja kaikki saavat olla juuri sellaisia kuin ovat omana itsenään. Kaikki tuntevat pienessä kunnassa toisensa luokka-asteesta tai sukupuolesta riippumatta, ja kuka nyt kaverilleen haluaisi tuottaa mielipahaa. Jatkossakin panostamme yhteishenkeen koulussa (ja myös nuorisotoimen, seurakunnan ja harrastusseurojen tahoilta) järjestämällä teemapäiviä, vuosiluokkarajat ylittävää toimintaa sekä harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, jotta oppilaat tuntisivat toisensa ja hyväksyisivät erilaisuutta. Elokuvatrailerin loppuhuipennus ja sloganimme tiivistävät parhaiten, miksi koulumme pitäisi voittaa haaste. Kukin toimii koulumme periaatteen mukaan:
”Yhdessä ja/mutta omana itsenään!”.

Jos opettajien aikataulu antaa myöden,voitte katsoa tukioppilaiden videon (n. 3 min)

https://www.youtube.com/watch?v=jSVreMiCpwA 

 

Tervetuloa Ela ja Robin Ruskolle

Aamunavauksia yläkouluun