×

Tämä on käyttäjän Jukka Matias Rauvola suunnitelma. Osa kurssia Robotiikkaa ja ohjelmointia toiminnallisesti.

Hankesuunnitelma

Opiskelijan ohje

Jukka: Ohjelmointiworkshoppia voi tosiaan soveltaa oppilaiden iän, aiheen ja käytössä olevien materiaalien suhteen. Oppilaat kyllä hienosi ottivat vastuuta ja ja osallisuus motivoi heitä kovasti. Myös suorittajat uppoutuivat innokkaasti tehtäviin ja tarinaan.

Tällaisia on tarkoitus järjestää ensi syksynä meidän Turun naapurikouluille ja Ruskon koulujen kanssa teemme vierailuja. Heidän oppilaat voivat tulla kiertämään meidän rataa, ja he voisivat opettaa meille mitä he ovat tehneet koodaukseen liittyen.

Tarkoitus on myös kehittää escape-room tyyppisiä ratoja 5-9 -luokkalaisille, jossa tehtävät tietysti vaikeutuvat ja välineet ovat erilaisia.

Turun TOP-keskukseen voisi ostaa ohjelmoinnillisen materiaalipaketin, jota koulut voisivat halutessaan lainata.

Kurssin tavoitteet

Kurssin tarkoitus on tutustuttaa sekä oppilaat että opettajat robotiikkaa, ohjelmointiin ja mahdollisesti myös 3D tulostamiseen.

Kurssin avulla kouluun voidaan rakentaa tutustumispisteitä esimerkiksi teemapäiviin. Pisteissä on tarkoitus tutustuttaa käyttäjät ohjelmointiin ja robotiikkaan käyttäen apuna toiminnallisia menetelmiä.

Kurssi on rakennettu osana Turun yliopiston erikoistumiskoulutuksen tehtävää, tehtävän kuvaus

Linkkejä

  1. Valmiita 3D malleja, https://www.thingiverse.com/ 
  2. Valmiin 3D mallin konvertointi esim. SkecthUpin ymmärtämään muotoon, http://www.greentoken.de/onlineconv/ (valitaan 3DS muoto)