×
Merja Korsimo
1 oppitunti
Luokka-aste
Muu
Oppiaineet
PRO
Hakusanat
avainkoodi wilma-tunnus

Käyttöönotto huoltajalle

Uuden oppilaan ilmoittaminen Paimion esi- tai perusopetukseen

  • Jos sinulla ei ole vielä Paimion Wilma-tunnusta tee kohdat 1-5.
  • Jos lapsesi on jo Paimiossa esiopetuksessa ja sinulla on Paimion Wilma-tunnukset tee kohdat 4-5.


1. Rekisteröi lapsen tiedot Wilma-järjestelmään. Siirry alla olevasta linkistä ja syötä sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiin hetken kuluttua linkin, josta pääset lomakkeelle täyttämään perustietoja lapsesta/oppilaasta.
    Rekisteröityminen esiopetukseen
    Rekisteröityminen perusopetukseen
2. Rekisteröinnin jälkeen ota yhteyttä koulutoimistoon maarit.kulmala@paimio.fi/ puh.+358504371649 ja ilmoita, että olet rekisteröinnin tehnyt.
3. Kun saat koulutoimistosta ilmoituksen, että lapsen tiedot ovat Paimion järjestelmässä, voit tehdä huoltajan Wilma-tunnuksen alla olevasta linkistä. (Ohje uuden huoltajatunnuksen luomiseen alla sway-muodossa. Kannattaa ohjetta lukiessa ohje suurentaa koko ruudun kokoiseksi)
    Tee oma Wilma tunnus
4. Kun olet saanut wilma-tunnuksen luotua itsellesi, kirjaudu  Wilmaan ja täytä esiopetukseen ilmoittautuminen tai peruskouluun ilmoittautuminen:
Ilmoittautumisen löydät Wilmasta: Hakemukset ja päätökset -> Tee uusi hakemus (oikealla ylhäällä) -> Ilmoittautuminen esiopetukseen tai Ilmoittautuminen perusopetukseen.
5. Kun asia on päätetty, saat asiasta muutoksenhakukelpoisen päätöksen. Päätös löytyy Wilmasta ->Hakemukset ja päätökset.
Jos annoit hakemuksessa luvan sähköiseen tiedoksiantoon, päätös toimitetaan sähköisesti; muussa tapauksessa päätös lähetetään kirjeitse.

 

Ohje uuden huoltajatunnuksen luomiseen:

Ennen tunnuksen luomista, sinun tulee rekisteröidä huollettavasi joko esikouluun, perusopetukseen tai lukiokoulutukseen. Kun olet saanut koulutoimistosta viestin, että ilmoittautuminen on käsitelty, pääset tekemään itsellesi huoltajatunnukset Wilmaan alla olevan ohjeen avulla. Huom!! Tunnuksen voi luoda vain tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella, osoitteessa https://paimio.inschool.fi, ei Wilma-sovelluksella. 

1. Rekisteröi uusi tunnus osoitteessa https://paimio.inschool.fi klikkaamalla etusivulta linkkiä ”Tee oma Wilma-tunnus”.

2. Sähköpostiosoitteestasi tulee myös Wilma-tunnuksesi.  

3. Avaa antamasi sähköposti ja vahvista rekisteröinti avaamalla vahvistuslinkki. Huom. tarkista myös roskaposti, mikäli vahvistusviestiä ei näy postilaatikossasi.

4. Suorita vahvistuslinkin kautta tuleva rekisteröinti.

  • Valitse asiointikouluksi Paimion koulutoimisto ja klikkaa Seuraava.
  • Jos huolettavasi on jo jossain Paimion koulussa, valitse Paimion koulutoimiston sijaan huollettavasi koulu.

5. Käytä vahvaa tunnistusta (esim. pankkitunnukset). 

6. Hae lapsen tiedot väestörekisterin kautta.

7. Seuraa väestörekisterin ohjeita. 

  • Valitse listasta lapsi, jonka asiointia varten haluat Wilma-tunnukset ja klikkaa ”Valitse ja siirry asiointipalveluun”. 

  • Jos haluat samalla kertaa liittää tunnukseesi useamman lapsen, se onnistuu kun klikkaat uudelleen ”huoltajatiedot saatavilla Digi- ja väestöviraston kautta” ja toista edellinen vaihe toisen lapsen osalta. Mikäli olet valmis, klikkaa ”Seuraava” 

8. Seuraa Wilman ohjeita, kunnes roolin lisääminen on valmis. 

  • Tarkista että nimitietosi ovat oikein ja klikkaa ”Seuraava”. 

  • Valitse itsellesi vaatimusten mukainen salasana ja klikkaa Seuraava. 

9. Tämän jälkeen voit käyttää Wilmaa edellä luodulla salasanalla osoitteessa https://paimio.inschool.fi tai mobiililaitteella Wilma-sovelluksessa

 

 

 

 

 

 

 

 

Osioon on kerätty Paimion Wilman ohjeita huoltajille.