×

Parkour - alakoulu

Parkouria alakoulussa

Lyhenne: Parkour

Aikataulu: Kerho alkaa syyskuussa

Kerhokuvaukset ja tarkemmat tiedot tästä linkistä

Parkourissa liikuntataidot kehittyvät monipuolisesti yhdessä kavereiden kanssa!

Harjoituksissa opit liikunnallisia perustaitojaja esimerkiksi koordinaatio, kehonhallinta, tasapaino ja nopeus kehittyvät pelien, leikkien ja sopivien lajiharjoitteiden avulla. Keskeistä on, että pääset liikkumaan ja haastamaan itseäsi omien kykyjensä puitteissa.  Innostut toivottavasti käyttämään opittuja taitoja myös kotikulmien tarjoamassa harjoitusympäristössä!

KOet liikunnan riemua kiiveten, hyppien ja ryömien. Kerhossa kokeillaan miltä tuntuu kiivetä köyttä pitkin tai köyden varassa. Miten tehdään apinahyppy, liikutaan kuin kissa tai miten voi etsiä omaa tasapainoaan. Kerhossa myös tutkitaan miltä tuntuu liikkua tilassa yksin, parin kanssa tai vaikkapa ryhmän kesken huomioiden omat ja toisen rajat. Liikumme usein myös esteitä hyväksemme käyttäen. Vaikka ote on rento on tavoitteemme, että samalla kuntokin kohenee ja taidotkin harrastaessa karttuvat. Toiminnan keskiössä on kuitenkin ennen kaikkea liikunnan riemu ja se, että jokainen nuori viihtyy ryhmässä. Nähdään kerhossa!

Rusko sai keväällä 2021 opetusministeriöltä avustusta koulupäivän yhteidessä tapahtuvan harrastamisen Suomen mallin kehittämiseksi.

Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Lisätietoa hankkeesta löytyy opetusministeriön sivuilta, Suomen malli - OKM - Opetus- ja kulttuuriministeriö (minedu.fi)