×

Kuvanmuokkaus 1

Kurssimateriaali

 

Neljän harjoituksen kokonaisuus. Ohje on rakennettu siten, että harjoitukset käydään järjestyksessä, mutta esimerkiksi harjoituksen 4, vapaa piirto, voi pienellä muokkauksella pitää ensimmäisenä tai paketista tehdä vain harjoitukset 1 ja 2.

 

Harjoitusten tavoitteena on, että oppilaalle muodostuu käsitys kuvankäsittelyn mahdollisuuksista sekä taito hyödyntää kuvankäsittelyn perustyökaluja itsenäisesti.

 

Etsi sopivia kuvia ennen harjoituksen aloittamista ja mieti, miten jaat ne oppilaille. Yksi tapa on hyödyntää Pixlr:in omaa kuvavalikoimaa.

 

Muista ohjeistaa kuvankäsittelyn eettistä puolta. Tekijänoikeuksia on kunnioitettava, eikä toisista ihmisistä tehdä pilaa.

 

Kuvankäsittelyn ymmärtäminen on myös olennainen osa mediakriittisyyttä.

 

Harjoituksia on hyvä laajentaa oppilaiden itse ottamiin kuviin, jolloin oppilas asettaa itse tavoitteita työskentelylleen ja harjoittelee kuvien siirtoa eri tallennuspaikkojen välillä.

 

Oppilaiden on hyvä hallita oman laitteensa tallennustilan käyttö. Esimerkiksi Chromebookilla on hyvä osata siirtää kuva laitteen muistista Google Driveen ja päinvastoin. Tämä ei kuitenkaan ole edellytys harjoituksen tekemiselle.





 

Digiluotsien kurssisuunnitelmat sisältävät ohjeita ja oppaita digitaalisen opetuksen ja oppimisen tueksi. 

Tämän kurssin ohjeissa on käytetty eri tekijöiden ohje- ja videomateriaalia apuna. Esitämme kiitokset kaikille ohjeiden tekijöille!