×
Mikael Meriluoto
1 oppitunti
Luokka-aste
1.-6. luokka
Oppiaineet
MA
Hakusanat
leikkejä ja pelejä

Kaksintaistelu

13 merkkikartiota, esim. kolme kiekkoa tai käpyä jokaiselle joukkueelle

 

Merkkikartiot jonoon tasaisin välein, joukkueet merkkikartioiden vastakkaisiin päihin jonoon . Kolme kiekko tai käpyä joukkeen eteen maahan. 

Harjoitellaan esim. lukujonoa 0-20. Joukkueiden ensimmäiset pelaajat lähtevät toisiaan kohden sanoen ääneen jokaisen merkkikartion kohdalla seuraavan luvun esim, 0,1,2,3,4.. kun pelaajat kohtaavat toisensa niin he pelaavat kiv-paperi-sakset, hävinnyt menee oman joukkeensa viimeiseksi ja voittaja jatkaa matkaa eteenpäin. Hävinneen joukkueen seuraava pelaaja lähtee heti tappion jälkeen samoin ehdoin eteenpäin liikkumaan. Tulee uusi kaksintaistelu ja jatkuu samalla tavalla. Jos joukkueen jäsen pääsee viimeiselle kartiolle niin hän ottaa voiton merkiksi yhden vastustajan kiekoista/kävyistä ja tuo sen pelin ulkopuolella oman joukkueen kiekkojen/käpyjen luokse, samalla kun seuraava on jo lähtenyt liikkeelle.

Peliä voi pelata monikertojen kanssa, lisäksi lukualueita voi mennä takaperinkin.

Peli päättyy, kun toisen joukkueen merkit loppuvat tai kun aika täyttyy, kummalla enemmän merkkejä.

Leikit on haettu ja leikitty oppilaiden kanssa. Osa leikeistä jäänyt kursseilta mieleen, osa löydetty kirjoista esim. Ihan pihalla:Matematiikkaa ulkona-kirjaa (Varga-Nemenyi ry) löytyy vaskikirjastosta, osa kaivettu netin syövereistä esim. sivustolta OuLUMA - Oulun yliopiston LUMA-keskus. Loputon määrä leikkejä, joita voi soveltaa eri oppiaineisiin.