×

3-4-vuotiaat

3-4-vuotias...

  • kasvattaa edelleen sanavarastoaan sieppaamalla uusia sanoja kuulemastaan
  • nauttii loruista ja riimeistä sekä satujen kuuntelemisesta
  • voi siirtyö jo katselukirjoista kuvakirjoihin keskittymiskyvyn kasvaessa
  • rohkaistuu jo omiin kielileikkeihin runojen ja satujen kautta

 

LORUJA

Äänneloru ja suujumppaa (kuvat mukana)

Riimiarvoituksia (aiheena joulu)

Hyviä lorukirjoja -lista

 

KUVAKIRJOJA

Hyviä kuvakirjoja -lista

Hyviä lukuhetkikirjoja -lista

 

MUUTA PUUHAA

Kupla-satu (Osallistavassa ja toiminnallisessa kuvakirjassa seikkailee pieni saippuakupla nimeltään Kupla. Kirja on suunniteltu edistämään pienten lasten monilukutaidon kehittymistä tarinan, kuvitusten ja toiminnallisten aktiviteettien kautta. Sen tavoitteena on innostaa lapsia tutkimaan ja tulkitsemaan tarinan ja kuvitusten maailmaa yhdessä Kuplan kanssa multimodaalisesti ja moniaistillisesti. Se rohkaisee lapsia myös omaan tarinankerrontaan ja ympäristön tutkimiseen. Helsingin yliopiston julkaisema. Kysy Maunun koulun ilmaisutaidon ryhmää apuun toteutuksessa.)

 

TEHTÄVIÄ KOTIIN

Lukutoukka (tulostettava Lukutoukka, johon lapsi saa täyttää kolme lempikirjaansa vanhempien avustuksella, mukana myös lapsen mielipide kirjasta, palautetaan päiväkodille ja tehdään niistä näyttely lasten ja vanhempien nähtäväksi)

Lue minulle -haaste vanhemmille (lapsi ja vanhemmat täyttävät yhdessä kotona ja palauttavat haasteen päiväkodille ja luetuista kirjoista voidaan keskustella yhdessä, lapsi voi tuoda jonkun haasteen kirjan näytille päiväkotiin)

Minä lukijana -tehtävä (voidaan täyttää vanhempien kanssa yhdessä kotona, palautetaan päiväkotiin ja tehdään niistä näyttely lasten ja vanhempien nähtäväksi)

Lukubingo (satujen lukemiseen liittyvä bingo esim. perheille kotiin)

 

LINKKEJÄ

Konkreettista varhaiskasvatusta (Reetta Wirtasen luoma sivusto, jossa on paljon ideoita esim. askarteluun, runoihin, lauluihin ja yleensä toiminnallisuuteen liittyen) 

Kielinuppu-videot (Kielinuppu-menetelmän laulut ja opetusvideot tukevat lasten suomen kielen oppimista. Ne julkaistaan YouTubessa, jossa ne ovat helposti kaikkien saatavilla.)

 

KIRJAPAKETTI

3-4-vuotiaiden kirjapaketti (lista)

Oppilaiden teknologiataitokartta pohjautuu